Posluživanje špageta



SAVJETI ZA POSLUŽIVANJE ŠPAGETA
-domaći savjeti iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-

Kuhar/ica iz kuhinje donosi zagrijane špagete u porculanskoj ili metalnoj zdjeli, uzima sa sobom zagrijani, duboki tanjur i sve odnosi gostu.„ Zdjelu sa špagetima odlaže na pomoćni stol ili poslužna kolica kraj stola gosta.„ U desnu ruku uzima žlicu, a u lijevu vilicu, pomoću njih zagrabi špagete iz sredine zdjele koje diže iznad zdjele sve dok se i zadnja špageta ne izvuče iz mase te se špagete spuštaju u duboki tanjur.„ Postupak se ponavlja dok se u tanjuru ne nađe potrebna količina jela koja se prelije predviđenim umakom ili rasopljenim maslacem i posipa ribanim sirom.„
Ako je jela ostalo, zdjela se stavlja na grijač i poklopi i čeka do slijedećeg posluživanja.„ Na isti način se poslužuju i lazanje.„ Ribani sir se polužuje gostima u staklenoj ili porculanskoj zdjelici sa žličicom koja ostaje na stolu dok gost ne završi sa jelom.„ Pribor za jelo za špagete sastoji se od vilice s desne i žlice s lijeve strane tanjura.

Nema komentara:

Objavi komentar

Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?