Kremšnite - krempite

KREMŠNITE - KREMPITE
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-

NAMIRNICE ZA RECEPT:
6 jaja,
10 žlica šećera,
2 pudinga od vanilije,
4 žlice finog brašna ili gustina,
1,4l mlijeka,
limunova kora

RECEPT ZA PRIPREMU JELA:
1l mlijeka staviti kuhati na laganoj vatri. Žumanjke i šećer dobro izmiksati, dodati 4 dcl mlijeka,dodati puding (prah), brašno ili gustin i limunovu izribanu koru i zakuhati u 1l prokuhanog mlijeka. Lagano kuhati (najbolje na pari da ne izgori dno - stavite manju posudu sa smjesom u veću u kojoj je voda ali tako da se manja drži ručkicama na površinskom rubu velike) i non stop miješati dok se skuha kao puding.
Bijelanke izmiksati u čvrsti snijeg  i zatim što prije dodati u skuhanu kremu i lagano izjednačavati mješajući da ostanu što pjenastije.
Kore su lisnato tijesto koje ispečete na namaščenoj naopako okrenutoj tepsiji i onda samo obrežete višak po rubovima. Gornje je posuto šećerom u prahu.

Marijana Maja Livajić

Nema komentara:

Objavi komentar

Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?