![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR1cY5GS8EUtnMgQrXwTfIoGtWwrFRZ0FkIf8kGXZ93hlNPvkYiLq3uv8Ckh2Jqdyw1yszPokJRA6dtYLfj4U7wdeVS-DCuzl01kcX7Wt0H2vJF8aQ3QJGw8vZ7oXA3kj0bHsmh0ECIHo/s320/riba-1.jpg)
MALE RIBE:
odrežite ribi glavu i kroz načinjeni otvor izvadite utrobu, položite ribu na dasku i primite ju za rep, s drugom rukom uzmite nož i vodoravno režite ribu tako da Vam nož "klizi" uz kralješnicu ribe a vrh noža ide prvi u smjeru gdje je glava
na isti način odrežite/odvojite i drugu stranu
nakon toga uzmite izrezani file ribe i opet stavite na dasku tako da je koža sa doljnje strane, primite file sa jednom rukom za dio gdje je nekad bio rep a s drugom rukom zarežite ribu vodoravno uz dasku tako da Vam nož ide vrhom prema naprijed i klizi po daski ali između kože i mesa, dakle klizi po koži (ribljoj)
treba malo prakse ali nakon prar riba bit ćete profesionalci
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2VfstnEmvYHhoIXXNq2U2oVLvbY4ymdLYCCstLeUUm_uphXR2l4loUvATRd1LtNIUgMKKUQmMyTUYOp4Vz8lQG4lP15KiCGsScmLbM8s37ONOMP6wGc_4N-2GCC95n3e3IWhLkX0tmrQ/s320/riba-2.jpg)
VELIKE RIBE
veču ribu režete tako da glavu ne odvajate nego nožem zarežete između glave i tijela, tamo gdje su škrge ali samo do kralješnice, zatim nožem klizite i režete uz kralježnicu prema repu a drugom rukom odvajate/podižete meso, gotovi file
odrežite ribi glavu i kroz načinjeni otvor izvadite utrobu, položite ribu na dasku i primite ju za rep, s drugom rukom uzmite nož i vodoravno režite ribu tako da Vam nož "klizi" uz kralješnicu ribe a vrh noža ide prvi u smjeru gdje je glava
na isti način odrežite/odvojite i drugu stranu
nakon toga uzmite izrezani file ribe i opet stavite na dasku tako da je koža sa doljnje strane, primite file sa jednom rukom za dio gdje je nekad bio rep a s drugom rukom zarežite ribu vodoravno uz dasku tako da Vam nož ide vrhom prema naprijed i klizi po daski ali između kože i mesa, dakle klizi po koži (ribljoj)
treba malo prakse ali nakon prar riba bit ćete profesionalci
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2VfstnEmvYHhoIXXNq2U2oVLvbY4ymdLYCCstLeUUm_uphXR2l4loUvATRd1LtNIUgMKKUQmMyTUYOp4Vz8lQG4lP15KiCGsScmLbM8s37ONOMP6wGc_4N-2GCC95n3e3IWhLkX0tmrQ/s320/riba-2.jpg)
VELIKE RIBE
veču ribu režete tako da glavu ne odvajate nego nožem zarežete između glave i tijela, tamo gdje su škrge ali samo do kralješnice, zatim nožem klizite i režete uz kralježnicu prema repu a drugom rukom odvajate/podižete meso, gotovi file
Nema komentara:
Objavi komentar
Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?