Čišćenje - filetiranje ribe


MALE RIBE:
odrežite ribi glavu i kroz načinjeni otvor izvadite utrobu, položite ribu na dasku i primite ju za rep, s drugom rukom uzmite nož i vodoravno režite ribu tako da Vam nož "klizi" uz kralješnicu ribe a vrh noža ide prvi u smjeru gdje je glava

na isti način odrežite/odvojite i drugu stranu

nakon toga uzmite izrezani file ribe i opet stavite na dasku tako da je koža sa doljnje strane, primite file sa jednom rukom za dio gdje je nekad bio rep a s drugom rukom zarežite ribu vodoravno uz dasku tako da Vam nož ide vrhom prema naprijed i klizi po daski ali između kože i mesa, dakle klizi po koži (ribljoj)

treba malo prakse ali nakon prar riba bit ćete profesionalci


VELIKE RIBE
veču ribu režete tako da glavu ne odvajate nego nožem zarežete između glave i tijela, tamo gdje su škrge ali samo do kralješnice, zatim nožem klizite i režete uz kralježnicu prema repu a drugom rukom odvajate/podižete meso, gotovi file

Nema komentara:

Objavi komentar

Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?