Bakin kolač - brzi recept za kolač

1 čaša jogurta
2 žumanjka
2 bjelanjka
1 čaša šećera
2 čaše brašna
¾ čaše ulja
1 prašak za pecivo
Malo ruma
2 velike žlice ribane korice od limuna
Zašećereno voće
Jogurt se izmiješa sa šećerom, žumanjcima i uljem. Doda se snijeg od 2 bjelanjka, brašno, prašak za pecivo, rum i ribana korica od limuna. Kolač pecite u dobro namašćenom i brašnom posutom plehu. Kad je napola pečen, prelijte ga čvrsto utučenim i sa 4 žlice zašećerenom snijegu od 2 bjelanjka promiješanim s voćem, npr., jagodama, ribizom, malinama ili na komadiće rezanim marelicama, te pecite dalje dok ne požuti.
Napomena: snijeg mora biti pripremljen tako da se odmah stavi na kolač. Ako nemamo svježeg voća, možemo to isto učiniti s ušećerenim voćem. Čaša od jogurta vrijedi kao mjerica za ostale sastojke iz recepta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?