Pita krompiruša

PITA KROMPIRUŠA SA MESOM
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-

NAMIRNICE ZA RECEPT:
Brašno,
sol,
topla voda,
žlica ulja,
krumpir,
glavica crvenog luka,
režanj bijelog luka,
malo faširanog mesa,
sol, biber

RECEPT ZA PRIPREMU JELA:
zamjesiti brašno, oko 500-600 g sa žlicom ulja i toplom vodom, ali dosta ranije nego što čete pripremati pitu, ali je često premijesite dok stoji, tako da brašno odleži.
Posudu u kojoj ste zamjesili tijesto prekrijte najlonom, pa preko njega stavite krpu.
Krompir izrezati na kockice, isto tako i 1 veću glavicu crvenog luka i češanj bj. luka, stavitr sol, biber i
malo ulja, možete staviti i šaku faširanog mesa.
Tijesto podijelite na tri loptice, razvaljate, premažite uljem, neka malo odstoje, razvucite na stolu i pri krajevima stavljate krompir i motate.

Jasminka Seka Prnjavorac Kadrispahić

4 komentara:

  1. Draga Bako redovito gledamo vase recepte preko yutube canala,Svi su izvrsni,Toplo vas pozdravljamo Ivan i Borka iz Sydneya !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Bako Gledali smo vase recepte preko yutube canal..
    Svi su recepti izvrsni...Bog vas Blagoslovio !!!!
    Redovito slusamo vase Mudre Price iz raznih dozivljaja..Bog vas dugo pozivio....

    OdgovoriIzbriši

Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?