Varenike - punjeni jastučići

VARENIKE - JASTUCI
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-

RECEPT SA NAMIRNICAMA I PRIPREMOM JELA:
Mogu se pripremiti na način da se kao jastučići pune sa pirjanim povrćem (posebno ili miješano), sa pire-krumpirom kojem je dodan pirjani crveni luk, sa pirjanim kiselim kupusom, punjene sa posnim svježim sirom, s pirjanim mljevenim mesom, s pirjanim povrćem ili sa bilo čime što imate kod kuće.
Servira se sa vrhnjem ili bešamelom od gljiva.
Tijesto umijesiti kao za rezance, formirati valjak, narezati kolutove prst debelo, razvaljati u krug, filati, preklopiti, slijepiti tijesto obično ili ukrasno kao na fotki.
Skuhati u posoljenoj vodi 5-10 minuta, ovisno od veličine jastučića.

Nema komentara:

Objavi komentar

Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?