ČOKOLADNA TORTA
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE I RECEPT ZA TIJESTO/OBLATNE:
10 jaja,
18 dkg šećera,
dobro izmješati pa dodati 7 rebara omekšane čokolade,
15 dkg omešanog maslaca,
18 dkg oraha,
2 žlice prezli namočene u rum .
Žumance i bjelanjce razdvoji pa bjelanjke sad dodaj u tu smjesu. Izlij u kalup i peci.
NAMIRNICE I RECEPT ZA FIL:
6 žlica crne kave,
7 rebara čokolade,
20 dkg mljevenog šećera.
Prokuhati lagano i dok je toplo dodati:
1 margarin,
2 jaja.
Sjediniti i složiti tortu, oblatna - fil - oblatna - fil, itd. Ukrasiti po želji.
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE I RECEPT ZA TIJESTO/OBLATNE:
10 jaja,
18 dkg šećera,
dobro izmješati pa dodati 7 rebara omekšane čokolade,
15 dkg omešanog maslaca,
18 dkg oraha,
2 žlice prezli namočene u rum .
Žumance i bjelanjce razdvoji pa bjelanjke sad dodaj u tu smjesu. Izlij u kalup i peci.
NAMIRNICE I RECEPT ZA FIL:
6 žlica crne kave,
7 rebara čokolade,
20 dkg mljevenog šećera.
Prokuhati lagano i dok je toplo dodati:
1 margarin,
2 jaja.
Sjediniti i složiti tortu, oblatna - fil - oblatna - fil, itd. Ukrasiti po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar
Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?