KLEPE - RAVIOLI
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA TIJESTO:
Zamijesiti tijesto malo tvrďe od:
500 gr brasna,
2 jaja,
prstohvat soli,
voda
NAMIRNICE ZA FIL RAVIOLA:
300-400 gr faširanog junećeg mesa,
glavica crvenog luka,
sol,
biber.
RECEPT ZA PRIPREMU RAVIOLA:
Razvući tijesto na debljinu 1-2 mm i rezati kvadrate 5-6 cm te stavljati fil i savijati u trokut.
Staviti vodu da zakipi, ubaciti klepe/raviole da se kuhaju, kad se podignu na povrsinu onda su gotove.
Servirati u tanjur, zaliti klepe/raviole prženim maslacem i istopljenom domaćom pavlakom - vrhnjem, usitniti bjeli luk i staviti preko klepa/raviola.
Jasminka Seka Prnjavorac Kadrispahić
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA TIJESTO:
Zamijesiti tijesto malo tvrďe od:
500 gr brasna,
2 jaja,
prstohvat soli,
voda
NAMIRNICE ZA FIL RAVIOLA:
300-400 gr faširanog junećeg mesa,
glavica crvenog luka,
sol,
biber.
RECEPT ZA PRIPREMU RAVIOLA:
Razvući tijesto na debljinu 1-2 mm i rezati kvadrate 5-6 cm te stavljati fil i savijati u trokut.
Staviti vodu da zakipi, ubaciti klepe/raviole da se kuhaju, kad se podignu na povrsinu onda su gotove.
Servirati u tanjur, zaliti klepe/raviole prženim maslacem i istopljenom domaćom pavlakom - vrhnjem, usitniti bjeli luk i staviti preko klepa/raviola.
Jasminka Seka Prnjavorac Kadrispahić
Nema komentara:
Objavi komentar
Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?