TULUMBE
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA RECEPT:
1/2 L vode,
pola šalice ulja,
2 žlice šećera,
19 žlica brašna,
4 jaja,
1 prašak za pecivo,
600 g šećera
4 šalice vode
RECEPT ZA PRIPREMU JELA:
Staviti na vatru vodu, ulje i šećer da zakipi i onda skinuti.
19 žlica brašna staviti u tu vodu i dobro promješati i ostaviti da se ohladi.
Kad se ohladi umiješati 4 jaja. Izbaciti jedno bjelance i zamutiti sa 1 praškom za pecivo te smiješati sve zajedno.
Staviti tijesto u kalup za tulumbe i pržiti u zagrijanom ulju.
Napraviti preljev od 6oo gr šećera i 4 šalice vode i time zaliti mlake tulumbe.
Jasminka Seka Prnjavorac Kadrispahić
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA RECEPT:
1/2 L vode,
pola šalice ulja,
2 žlice šećera,
19 žlica brašna,
4 jaja,
1 prašak za pecivo,
600 g šećera
4 šalice vode
RECEPT ZA PRIPREMU JELA:
Staviti na vatru vodu, ulje i šećer da zakipi i onda skinuti.
19 žlica brašna staviti u tu vodu i dobro promješati i ostaviti da se ohladi.
Kad se ohladi umiješati 4 jaja. Izbaciti jedno bjelance i zamutiti sa 1 praškom za pecivo te smiješati sve zajedno.
Staviti tijesto u kalup za tulumbe i pržiti u zagrijanom ulju.
Napraviti preljev od 6oo gr šećera i 4 šalice vode i time zaliti mlake tulumbe.
Jasminka Seka Prnjavorac Kadrispahić
Nema komentara:
Objavi komentar
Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?