MAKOVE KOCKE
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA TIJESTO:
25 dkg.margarina,
10 dkg šećera,
45 dkg brašna,
3 dkg kvasca otopljenog u malo mlijeka,
malo soli
korice od limuna
1 jaje
malo mlijeka.
RECEPT ZA PRIPREMU TIJESTA:
Zamjesiti i podijeliti u 5 dijelova. Ne treba se dizati, razvaljati i namazati filom.
Ja samo prvu koru namažem sa malo pekmeza i na to stavljam fil.
NAMIRNICE I RECEPT ZA FIL:
Skuhati 30 dkg maka i 15 dkg šećera u 1 litri mlijeka dok se ne zgusne i na kraju dodati malo cimeta.
Fil podijeliti na 4 dijela.
RECEPT ZA PRIPREMU KOLAČA:
Složiti jedno na drugo i peći na umjerenoj vatri. Ohlađeni kolač preliti čokoladnom glazurom ili posipati šećerom po volji.
Ja prvo skuham mak, onda idem mijesiti tijesto, a fil se do tada ohladi.
Ako nemate baš 30 dkg maka može se dodati malo griza, ali ne puno.
Sladana Čusek
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA TIJESTO:
25 dkg.margarina,
10 dkg šećera,
45 dkg brašna,
3 dkg kvasca otopljenog u malo mlijeka,
malo soli
korice od limuna
1 jaje
malo mlijeka.
RECEPT ZA PRIPREMU TIJESTA:
Zamjesiti i podijeliti u 5 dijelova. Ne treba se dizati, razvaljati i namazati filom.
Ja samo prvu koru namažem sa malo pekmeza i na to stavljam fil.
NAMIRNICE I RECEPT ZA FIL:
Skuhati 30 dkg maka i 15 dkg šećera u 1 litri mlijeka dok se ne zgusne i na kraju dodati malo cimeta.
Fil podijeliti na 4 dijela.
RECEPT ZA PRIPREMU KOLAČA:
Složiti jedno na drugo i peći na umjerenoj vatri. Ohlađeni kolač preliti čokoladnom glazurom ili posipati šećerom po volji.
Ja prvo skuham mak, onda idem mijesiti tijesto, a fil se do tada ohladi.
Ako nemate baš 30 dkg maka može se dodati malo griza, ali ne puno.
Sladana Čusek
Nema komentara:
Objavi komentar
Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?