
- bakina kuhinja
- čorba
- deserti
- dijetna prehrana
- glavno jelo
- hladna predjela
- jaja
- jela od mesa
- juha
- keksi
- kolači
- kruh
- lisnato tijesto
- makrobiotika
- pecivo
- piletina
- pita
- posluživanje hrane
- povrće
- predjela
- prilozi
- priprema namirnica
- recepti
- riba
- savjeti
- sladoled
- slastice
- tijesto
- tjestenina
- topla predjela
- torta
- zdrava hrana
Pokladnice - krofne - krafne
2 dl mlijeka
2 dag kvasca
4 žumanjka
3 ½ dkg šećera
Na vrh noža soli
5 dag maslaca, rastopljenog
Ulje po potrebi
Šećer u prahu
½ paketića vanili šećera
U veću zdjelu stavite brašno. U sredini brašna načinite udubljenje u koje ulijte mlijeko, a u njega umrvite kvasac. Malo ga miješajte da se rastopi. Kvasac umijesite s malo brašna u predtijesto (pogledajte upute kod dizanog tijesta). Pustite kvasac da se diže oko ½ sata. Dodajte žumanjke, šećer, sol i rastopljeni maslac. Od toga načinite tijesto i stavite ga na pobrašnjenu dasku. Tijesto dobro izradite. Gotovo je kada se prestane lijepiti za ruke i dasku i kada se počnu praviti mjehuri. Tijesto razvaljajte pola prsta debelo i namažite s vodom. Rasporedite po jednom dijelu tijesta sa žlicom hrpice marmelade/pekmeza. Prekrijete sa drugim dijelom tijesta i odmah pomoću okruglog kalupa ili šalice/čaše vadite pokladice, pokrijte ih toplim ubrusom ili stolnjakom i ostavite na toplom da se dižu oko 1 sat. pecite ih lagano u puno ulja. Prvo ih pržite s jedne strane, pokrivene, a kada ih okrenete na drugu stranu, prženje nastavite u otkrivenoj posudi. Lijepo rumeno pržene pokladice vadite šupljikavom žlicom i stavljajte ih na salvete da se suvišna masnoća upije. Još vruće pospite šećerom u prahu i vanili šećerom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar
Da li Vam se sviďa recept / savjet? Kako je Vama ispalo jelo? Imate li nešto što bi dodali?