TORTA OD JABUKA I ORAHA
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA RECEPT:
Tijesto:
200g brašna,
125g margarina,
1 jaje,
150g šećera,
1/2 praška za pecivo
Nadjev:
1 kg jabuka,
sok od limuna,
75g šećera,
vanilin šećer,
cimet
premaz:
150g šećera u prahu,
1 jaje,
2 žlice margarina,
150g oraha
PRIPREMA RECEPTA:
Zamijesiti tijesto i staviti u okrugli kalup te ga peći 10-ak min. Zatim staviti nadjev od jabuka i na njih premaz od oraha i peći oko pola sata na 180 C a na kraju posuti šećerom u prahu.
Dijana Livajić
-domaći recept iz tradicionalne kuharice Bakine kuhinje-
NAMIRNICE ZA RECEPT:
Tijesto:
200g brašna,
125g margarina,
1 jaje,
150g šećera,
1/2 praška za pecivo
Nadjev:
1 kg jabuka,
sok od limuna,
75g šećera,
vanilin šećer,
cimet
premaz:
150g šećera u prahu,
1 jaje,
2 žlice margarina,
150g oraha
PRIPREMA RECEPTA:
Zamijesiti tijesto i staviti u okrugli kalup te ga peći 10-ak min. Zatim staviti nadjev od jabuka i na njih premaz od oraha i peći oko pola sata na 180 C a na kraju posuti šećerom u prahu.
Dijana Livajić